Aventura Banat Brunch 2021 (1)

Pentru că Banat, pentru că viața la țară e o altfel de viață. Sunt oameni care merită promovați, cu roade, miros de pământ și tradiție bănățeană. Și pentru că satul tradițional merită o șansă.
Bucate tradiționale, ateliere de croșetat, olărit sau pictură pe ceramică vă așteaptă în weekend. Banat Brunch se mută sâmbătă la Berini, în lunca Lalelei Pestrițe, iar duminică veți putea lua prânzul în Dumbrava, la Șură. În gospodăria olarului, se vor aduna nu doar aromele bucătăriei locale, ci meșteșugari ai zonei.
Regăsită în elementele de arhitectură locală, în desenul tradițional al costumelor populare, în poveștile și în preocupările oamenilor locului, Laleaua pestriță este laitmotivul primului Banat Brunch la Berini, unde sunteți așteptați în 12 iuni.
Cu bucate locale la mic dejun și la prânz.
Sunt pregătite și ateliere de cusătură tradițională pe etamină, de tricotat. Veți putea vedea și expoziția de costume populare tradiționale din Berini. Poetul Ilie Dragalina din Cerna va recita poezii în grai bănățean. De la 13 veți putea participa la un tur ghidat în Berini „Laleaua pestriță în arhitectura locală” – povestea florii protejate Fritilaria meleagris și veți vizita și Biserica Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului. Opțional, se poate vedea și pescăria din sat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *