• Site-ul cuprinde secțiuni în care cititorii își pot posta/prezenta opiniile și comentariile – în mod liber, direct și nemijlocit – la rubricile de comentarii, în virtutea dreptului la libera exprimare. Răspunderea asupra conținutului opiniilor și comentariilor postate de cititori în site-urile www.smartvillage.ro revine în întregime autorilor postărilor. Rubricile de comentarii au regim similar cu rețelele de socializare și de poștă electronică/mesagerie colective, răspunderea pentru folosirea rubricilor și pentru conținutul comentariilor postate revenind exclusiv autorilor.
  • www.smartvillage.ro își rezervă dreptul de a elimina acele opinii/comentarii pe care le consideră dăunătoare, sub orice formă, imaginii site-ului, inclusiv de a bara IP-urile celor care se exprimă indecent.
  • Potrivit Hotărârii din 02.02.2016 a Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg – „Magiar Tartalomszolgaltatok Egyesulete și Index.ho versus Ungaria” răspunderea proprietarilor de site-uri nu poate fi angajată dacă există un Disclaimer care avertizează asupra condițiilor de postare a comentariilor, statuându-se ca în cazul unor comentarii care ating drepturile unei persoane este suficient un sistem care poate șterge comentariile la simpla cerere a persoanei interesate.
  •  www.smartvillage.ro vor șterge orice comentariu la simpla cerere scrisă a persoanelor care se consideră vătămate. Cererile în acest scop vor fi trimise pe adresa dezvoltare@comunanoastra.ro sau pe admin@smartvillage.ro
  • În cazul unui comentariu considerat prejudiciant de un terț, www.smartvillage.ro vor pune în caz de litigiu, la dispoziția autorităților, IP-ul persoanei care a postat un asemenea comentariu, în scopul identificării și angajării răspunderii.
  • Răspunderea civilă pentru orice aspect legal în legătură cu postarea opiniilor și comentariilor aparține exclusiv celor care postează și în niciun un caz www.smartvillage.ro ; Autorul unei postări nu va revendica vreun drept legal sau vreo răspundere din partea Smart Village & Rurbanization ori www.smartvillage.ro asupra textului postat în paginile www.smartvillage.ro .